Jaha's Promise: Q&A met activist Jaha Dukureh en regisseur Patrick Farrelly

Jaha's Promise

Voertaal: Engels

Milouska Meulens gaat in gesprek met activisten Jaha DukurehMarisa Abdulgani en regisseur Patrick Farrelly over de indrukwekkende strijd tegen vrouwenbesnijdenis in Gambia en Afrika.

TV presentator Milouska Meulens (o.a. NOS en Vroege Vogels) gaat in gesprek met Jaha Dukureh (onlangs uitgeroepen tot UN regional goodwill ambasador) en regisseur Patrick Farrelly over de indrukwekkende strijd van Jaha Dukureh tegen vrouwenbesnijdenis in Gambia en Afrika. Marisa Abdulgani is geboren in Somalië maar niet besneden. Zij is nu verpleegster in Den Haag en heeft een wekelijks anomien spreekuur voor besneden meisjes en vrouwen.

Jaha Dukureh heeft veel overwonnen. Ze werd als zeer jonge baby verminkt en als 15-jarige zat ze gevangen in een gedwongen huwelijk in een vreemd land. Maar als twintiger schopte ze het tot de Time 100-lijst van meest invloedrijke mensen ter wereld, vanwege haar campagne om een einde te maken aan vrouwelijke genitale verminking. ‘Ik moest mensen de waarheid zeggen.’ Lees meer over Jaha Dukureh en bekijk een kort filmpje.