ASN VR Special

20: ASN VR

In samenwerking met ASN Bank vertonen we drie Equator 360° VR-films in het thema klimaatverandering op het pleintje voor Theater aan het Spui. 

The Above and the Below
De Bajau Laut-bevolking van Zuidoost-Azië leeft al duizenden jaren op zee. Deze oceaannomaden mijden het landleven, en volgen de wind en getijden naar betere visgronden. Ze kennen geen grenzen, hun free-roaming-cultuur botst steeds vaker met de moderne wereld, overbevissing en veranderend weer.

The Centre of The World 
De sjamanen van Yuruparí leven direct op de evenaar, in de Amazone-bossen in het zuidoosten van Colombia. Hun heilige plaatsen zijn verspreid in een netwerk dat precies op de equatoriale lijn is geplaatst. De Yuruparí geloven dat ze in het centrum van de wereld leven, en dat het hun plicht is om de balans van de planeet te bewaren door hun spirituele werk.

The Lying Stars
De Gabbra-bevolking van de Chalbi-woestijn in Noord-Kenia dwaalt nog steeds door de woestijn met hun kamelen. Naarmate de tocht langer wordt, weten deze woestijnnomaden hoe ze hun hulpbronnen moeten beheren en het passeren van de zon en de maan moeten volgen in de rituelen waarmee ze het regenseizoen kunnen voorspellen waarvan ze afhankelijk zijn. Maar na een droogte van tien jaar vraagt Barille zich af of de sterren tegen hen liegen.