Campus Night

20: Campus

Vrijdagavond 27 maart presenteren wij om 20.15 uur in de kleine zaal van Theater aan het Spui de resultaten van een medialab waarin asielzoekers en statushouders in één week, tijdens het festival, een film hebben gemaakt. De documentaire Even After Death uit het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos wordt vertoond, The One Minutes Jr. Awards worden uitgereikt en talentvolle jongeren uit vluchtelingenkampen worden gelauwerd. Een kaartje voor deze avond koop je door een filmticket voor de vertoning van Even After Death op vrijdag te kopen.

Even After Death
Zowel poëtisch als verontrustend eerbetoon aan de vele vluchtelingen die verdronken terwijl ze probeerden Europa te bereiken via de Middellandse Zee. Een pleidooi tegen verwaarlozing en vóór een menselijke kijk op de realiteit aan de Europese grenzen. Gefilmd door vluchteling-filmmakers die zelf de dodelijke overtocht overleefden.

The One Minutes Awards 2020
Hoe is het leven van een jonge vluchteling in Nederland? Hoe gaan Koreaanse meisjes om met de constante druk om elegant en vrouwelijk te zijn? Wat is de invloed van oorlog op het dagelijkse leven in Syrië? Sinds 2002 reizen filmmakers de hele wereld rond als onderdeel van The One Minutes Jr.-project om samen met kinderen antwoorden op deze vragen te vinden. Hun creaties zijn voorbeelden van verbazingwekkende veerkracht en jeugdige creativiteit. Bij de prijsuitreiking zal de jury - samen met de Jr.-jury - drie winnaars aankondigen uit de vijftien genomineerde één minuutfilms die gemaakt zijn door jongeren uit Eritrea, Japan, Libanon, Myanmar, Nederland, Nigeria, Palestina, Zuid-Korea, Syrië en Turkije.

Deze unieke avond komt tot stand in samenwerking met Stichting De Vrolijkheid, European Cultural Foundation, Buddy Film ProjectBNNVARA en RE FOCUS.