20: Akwasi

Speciaal voor Movies that Matter kiest rapper en dichter Akwasi de film Harriet. Waarom maakt juist deze film zo’n indruk op hem en waarom is het belangrijk dat iedereen deze film gezien heeft? Voorafgaand en na de vertoning spreken we met hem over deze vragen.

Akwasi is een verhalenverteller. Of hij dat nu doet in een rap, gedicht of scenarist: hij wil inspireren, fascineren en prikkelen. Met woorden. Akwasi begon op zijn veertiende met rappen en richtte vijf jaar later de groep Zwart Licht op. Ondertussen is hij een van de meest spraakmakende Nederlandse woordkunstenaars. Als eigenaar van het platenlabel Neerlands Dope en productiehuis NEED vision, speelt hij theater en maakt hij filmproducties. Hij is tevens auteur van best seller “Laten we het er maar niet over hebben” en treedt regelmatig op als gast en tafelheer in populaire Nederlandse televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door.

Harriet
Enerverende biopic over Harriet Tubman, die ontsnapte uit slavernij en een van Amerika’s ware helden werd. Via de ‘Underground Railroad’ – een netwerk van geheime routes en onderduikadressen – hielp Tubman tientallen slaven ontsnappen.

Maandag 23 maart
20.45

Filmhuis Den Haag 1

Voor Chosen by kiezen vijf prominente denkers en doeners een film waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben.