De Groene Presents

De Groene Presents

In De Groene Presents zie je twee documentaires met verdieping voor €18. Op zondag 24 maart vertonen we in Filmhuis Den Haag zaal 1 om 14.15 uur Welcome to Sodom en om 16.45 uur Exit

Voorafgaand aan Welcome to Sodom geeft journalist Frank Mulder een inleiding over de thema’s uit de film. Mulder schrijft over maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van economie, technologie, religie en internationale betrekkingen. Naast zijn artikelen in onder ander De Groene Amsterdammer en Trouw en Filosofie Magazine schreef hij het boek ‘De Geluksmachine’ (2015). 

Na afloop van Exit gaat Jaap Tielbeke, redacteur van De Groene, in gesprek met onderzoeker en specialist op het gebied racisme, islamfobie en (de)radicalisering, Ineke van der Valk en ervaringsdeskundige op het gebied van extremisme, Michel. Zij gaan in gesprek over de thema’s uit de film zoals de bron van radicalisering en het proces van deradicalisering dat gepaard kan gaan met heftige emoties van de persoon zelf, zijn omgeving en de buitenwereld.

Combiticket2