Ministerie van Buitenlandse Zaken:
Earth at Stake

20: Earth at Stake

In ons Earth at Stake programma presenteren we samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken films en nagesprekken over de strijd voor een duurzame wereld.

Op zondag 22 maart zijn in de kleine zaal van Theater aan het Spui van 10.00 - 17.00 drie documentaires te zien in combinatie met een inleiding of een nagesprek.

10.00 - 12.00: The Last Ice
Visueel indrukwekkend portret van twee jonge Inuit die vechten voor het voortbestaan van hun cultuur. Het smeltende ijs van de Noordpool verkleint hun jachtgronden snel. Tegelijkertijd staan zakelijke belangen watertandend in de rij om het gebied te exploiteren.


12.30 - 14.50: No Gold for Kalsaka
Als de regering van Burkina Faso een wet aanneemt die goudwinning toestaat in het kleine dorp Kalsaka, worden de dorpelingen overspoeld met beloftes. De hoop van de mensen is torenhoog, maar niets wordt contractueel vastgelegd. Nu vecht de gemeenschap voor compensatie, gerechtigheid en waardigheid.


15.00 - 17.00: The Great Green Wall
Opbeurende documentaire over een van ’s werelds meest ambitieuze projecten tegen klimaatverandering: de Great Green Wall van bomen die het hele Afrikaanse continent omspant. De Malinese muzikant Inna Modja neemt ons mee langs dit prachtige project, op een epische reis door landen als Senegal, Mali, Nigeria en Ethiopië.

Kaartjes kunnen per film worden aangeschaft via bovenstaande links.