Yousef Gnaoui

Yousef Gnaoui

Speciaal voor Movies that Matter koos popartiest Yousef Gnaoui, beter bekend als Sef, de film Gaza Surf Club. Waarom maakt juist deze film zo’n indruk op hem en waarom is het belangrijk dat iedereen deze film gezien heeft?  Voorafgaand en na de vertoning spreekt muziekjournalist Job de Wit met hem over deze vragen. 

Yousef Gnaoui, beter bekend als Sef, is een Nederlandse popartiest en rapper en begon zijn carrière als lid van de hiphopformatie Flinke Namen. Hij scoorde hits met het nummer Stuk met The Partysquad, Dio en Sjaak en met Me Nikes met The Opposites. Hij zong ook de titelsong van de film Rabat (2011) waarvoor hoofdrolspeler Nasrdin Char een Gouden Kalf won. Sef maakt vrolijke aanstekelijke muziek waarin politieke vraagstukken subtiel aan de kaak gesteld worden, hij zingt over xenofobie maar ook over het belang om liefde voor elkaar te hebben. Sef zijn meest recente album is Excusez Moi en zijn podcast Yous en Yay – die hij samen met Faberyayo (De Jeugd van Tegenwoordig) maakt – werd door de Volkskrant verkozen tot een van de beste podcasts van het moment.  

Over Weapon of Choice: 
Het Movies that Matter Festival organiseert dit jaar voor de derde keer Weapon of Choice. Voor Weapon of Choice kiezen vijf prominente denkers en doeners een film waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben.

Foto: Daniel J. Ashes