Gezocht: vrijwilligers #MtMF20

Movies that Matter festival zoekt vrijwilligers
Ieder jaar melden rond de 100 enthousiaste vrijwilligers zich aan om het vaste Movies that Matter team te ondersteunen. Voor de organisatie van het festival, met zo’n 27.000 bezoekers en tientallen gasten uit het buitenland, zijn vrijwilligers onmisbaar. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar mensen die ons in de aanloop naar, tijdens en na afloop van het festival, kunnen helpen. 

Wat vragen we van jou
We zijn op zoek naar enthousiaste, proactieve mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Affiniteit met film & festivals en ervaring met vrijwilligerswerk is een pre. Je bent het visitekaartje van het festival en vaak eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers. Dus fijn wanneer je representatief, gastvrij en servicegericht bent. 

Wanneer je je opgeeft, vragen we je om ten minste vijf diensten te werken. De diensten starten al in Amsterdam tijdens de voorbereidingen op het hoofdkantoor van maandag 9 t/m maandag 16 maart. Maar we hebben vooral veel vrijwilligers nodig voor de opbouw van en tijdens het festival tussen 18 en 28 maart

Verder vinden we het natuurlijk vooral belangrijk dat je plezier hebt in het werk en dat je het festival samen met het Movies that Matter team tot een succes wilt maken. 

Wat kunnen wij jou bieden
Als vrijwilliger ben je nauw betrokken bij de organisatie en krijg je inzicht in het reilen en zeilen van dit unieke en bijzondere festival. Wanneer je vijf diensten of meer draait, krijg je in ruil voor je inzet een crew pas die gratis toegang verschaft tot de filmvertoningen, het parallelprogramma en het slotfeest. Wanneer je minder dan vijf diensten werkt krijg je een vrijkaart voor iedere dienst die je werkt.

Je ontvangt het MtM T-shirt en je reiskosten worden tot maximaal 15 euro per dienst vergoed. Reiskosten worden alleen vergoed wanneer gedeclareerd met een NS-kaartje of ov-chipkaart overzicht. Je bent zelf verantwoordelijk voor eventueel onderdak tijdens het festival. Uiteraard zorgen wij voor eten en drinken.

Vast in de agenda
Op dinsdag 10 maart organiseren we van 16.30 – 18.00 een vrijwilligers informatieborrel in Filmhuis Den Haag. We willen graag dat iedereen hierbij aanwezig is. Je ontvangt op die avond je rooster, veel informatie over het festival en het is het moment om het hele team, waar je 10 dagen mee zult optrekken, te ontmoeten. Zeker wanneer je voor het eerst komt helpen, verwachten we je aanwezigheid.

Hoe meld je je aan
Ben je enthousiast en wil je deel uitmaken van dit unieke festival? Geef je dan hier op! Zorg dat je hierbij een digitale pasfoto gereed hebt om te uploaden, anders kun je het formulier niet volledig invullen. Je hoort dan zo snel mogelijk of we je in kunnen zetten.

Vrijwilligersfuncties
Kijk hier voor een overzicht van de vrijwilligersfuncties.