Vrijwilligersfuncties

Er zijn verschillende functies te vervullen. We werken deels met vaste teams voor de carservice en assistent locatiemanagers. Voor andere taken zetten we mensen in op verschillende functies om het werk dynamisch te houden.

De duur van een dienst ligt meestal rond de zes uur. Geef altijd twee voorkeuren op, dan doen we ons best daar rekening mee te houden.

Geef je hier op als vrijwilliger.

Assistent Locatiemanager
Als assistent locatiemanager ondersteun je de locatiemanager. De locatiemanager is verantwoordelijk voor het draaien van een locatie en is aanspreekpunt voor de locatie waar we met het Movies that Matter team te gast zijn. Als assistent help je met het op tijd starten van de films en events en met het aansturen van de vrijwilligers. Daarnaast ben je vraagbaak voor gasten, publiek, het Movies that Matter team en de medewerkers van de locatie waar je staat ingedeeld. 

Gewenste ervaring: Je bent communicatief vaardig, gastvrij en stressbestendig. Daarnaast kun je snel schakelen en je kunt oplossingsgericht denken. Voor deze functie moet je het hele festival inzetbaar zijn, per locatie zijn we op zoek naar twee assistent locatiemanagers. Voorafgaand zullen we nog een kennismakingsgesprek inplannen. Als assistent locatiemanager word je voornamelijk in de weekenden en op een aantal drukke momenten ingezet.

*Als je in deze functie geïnteresseerd bent, stuur dan na het online aanmelden per mail je CV een korte motivatie naar: vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

Assistent vrijwilligers ontvangst
Voor tijdens het festival zijn we op zoek naar assistenten voor de ontvangst van vrijwilligers op locatie. Je bent een groot deel van de festivaldagen en -avonden beschikbaar om de vrijwilligers te ontvangen en te briefen of koppelen aan de locatiemanagers. Je doet dit deels samen met de vrijwilligerscoördinator.

Gewenste ervaring: Je bent communicatief vaardig, gastvrij en houdt van werken met veel leuke mensen! 

*Als je in deze functie geïnteresseerd bent, stuur dan, na het online aanmelden, per mail je CV of een korte motivatie naar vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

Technische ondersteuning
Voor tijdens het festival zoeken we één of twee vrijwilligers die stand-by aanwezig zijn voor technische ondersteuning bij bijvoorbeeld het opzetten van een VR cinema, ombouwen tussen programma’s door en andere zaken. Bij de op- en afbouw zijn ook professionele technici aanwezig om te begeleiden.

Gewenste ervaring: Je houdt van aanpakken en bent in goede lichamelijke conditie, een goede kennis van techniek is voor deze functie erg handig.

*Als je in deze functie geïnteresseerd bent, stuur dan, na het online aanmelden, per mail je CV of een korte motivatie naar: vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

Educatievrijwilliger
Het educatieteam is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op doordeweekse dagen veel aanwezig kunnen zijn.  Educatievertoningen vinden plaats in Eye Amsterdam in de week voorafgaand aan het festival op woensdag 18 en donderdag 19 maart. De educatievertoningen in Den Haag vinden plaats op maandag 23 t/m donderdag 26 maart plaats. Je wordt ingezet tussen 07.30 – 15.30 en je helpt met verschillende taken: scholen en docenten opvangen, en leerlingen enthousiasmeren om mee te doen met randprogramma activiteiten. Als educatievrijwilliger krijg je ook nog eens veel van het programma in de zalen mee.

 

Gewenste ervaring: Je kunt goed enthousiasmeren, houdt van aanpakken en je bent gastvrij. Enige ervaring of affiniteit met (middelbare) scholieren is een pré, Je bent minimaal twee en bij voorkeur alle vier de dagen inzetbaar. Beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk.

Host
Je begeleidt gesprekleiders en gasten die een inleiding of nagesprek bij een film komen geven. Je ontvangt gasten voorafgaand aan de film, haalt kaartjes op bij de invitees balie en faciliteert de voorbespreking tussen moderatoren en gasten om vervolgens te zorgen dat iedereen op tijd bij de film is. Het festival werkt hiervoor graag met mensen die al enige ervaring hebben met het festival.

Gewenste ervaring: Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (meerdere talen is een pre), je bent representatief en niet verlegen, gastvrij en een goede tijdbewaker.

*Als je in deze functie geïnteresseerd bent, stuur dan, na het online aanmelden, per mail je CV of een korte motivatie naar: vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

Hoofd crewcatering
Tijdens het festival ben je verantwoordelijk voor het cateren van de lunch & snacks voor alle crewleden en MtM-medewerkers. Je bent in de week voorafgaand beschikbaar voor de inkoop en het inrichten van de horecaruimte. Tijdens de bouw en het festival maak je je medevrijwilligers, de MtM-crew en gasten blij met een overheerlijke lunch! Je doet dit samen met andere crew catering medewerkers. Je houdt de voorraad in de gaten, zorgt alle dagen voor voldoende lunch en snacks en houdt de ruimte gezellig en netjes. Je doet dit altijd samen met één of twee andere vrijwilligers.

Gewenste ervaring: Je hebt enige horeca ervaring, liefst in een keuken, bent budgetverantwoordelijk en kunt creatief inkopen met weinig budget. Je bent beschikbaar van 18 t/m 29 maart tussen 09.00 – 15.00 (of in overleg).

*Als je in deze functie geïnteresseerd bent, stuur dan, na het online aanmelden, per mail je CV of een korte motivatie naar: vrijwilligers@moviesthatmatter.nl.

Crew Catering en toezicht medewerkersruimte
In samenwerking met de horeca manager, het verzorgen van lunch, bijhouden van de medewerkersruimte. Zorgen dat er voldoende koffie/thee, snacks en lunch klaarstaat. Schoonhouden van de medewerkersruimte. 

Sta je tussen 17.00  - 21.00 ingedeeld, dan help je de avond cateraars met het diner. Dinerlijst bijhouden, drankjes verzorgen op de tafels, tussendoor opruimen en schoonmaken waar nodig. Zorg vooral voor een gezellige sfeer in de medewerkersruimte!

Gewenste ervaring: Je bent communicatief vaardig, servicegericht, georganiseerd en gastvrij.

Distributieteam
Festivalkranten uitdelen op de stations in Den Haag voorafgaand aan het festival.

Vind je dit leuk om te doen, dan hebben we je nodig op: donderdag 12 en/of donderdag 19 maart op de stations in Den Haag.

Gewenste ervaring: Flexibele instelling, spontaan, snel en je hebt warme kleding voor het geval het koud wordt ;-). 

 

Kantoormedewerker
Je helpt bij de voorbereidingen in Amsterdam op het Amnesty hoofdkantoor. Bijvoorbeeld bij het maken van festivalpassen, cadeautjes voor gasten kopen en inpakken en kranten versturen. Ook kun je worden ingezet op de programma-afdeling of gastenservice. Deze diensten vinden vooral voorafgaand aan het festival plaats van 4 t/m 16 maart (behalve de weekenddagen).

Gewenste ervaring: Je houdt van kantoorwerk, bent servicegericht en proactief.

Bouwers,  Sjouwers en Art Departement
We zoeken bouwers en sjouwers voor de op- en afbouw van het festival. Hou je van ‘sjeffen’ dan is dit voor jou de juiste taak. Balies opbouwen, exposities opzetten, lampen ophangen, ruimtes inrichten. 

Dit is voornamelijk van toepassing voor en na het festival. Je helpt met het versieren en aankleden van het festival in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Dus, geef je dit op als voorkeursfunctie, dan hebben we je in ieder geval nodig op de volgende data in Den Haag:

Woensdag 18, Donderdag 19, vrijdag 20 en zondag 29 maart overdag.

Gewenste ervaring: Je bent creatief en houdt van aanpakken als je niet kan sjouwen, geen probleem want er zijn genoeg andere dingen te doen!

Vliegende keep
De vliegende keep is op gezette tijden aanwezig om ingezet te worden voor wat nodig is.

Vaste taken zijn het halen van de lunch, het tellen van de BNNVARA publieksprijs tickets en het helpen bijhouden van de medewerkersruimte. Je wordt mogelijk ook ingezet voor het halen van bloemen, het uitdelen van festivalkranten, kleine op- en afbouw momenten, en andere taken die op dat moment nodig zijn.

De drukte is zeer wisselend, zie het als een goed teken wanneer je niets te doen hebt, alles verloopt dan volgens plan. Wees er wel op voorbereid en neem een boekje mee. 

Gewenste ervaring: Je bent flexibel, geduldig, een goede conditie is handig en je bent servicegericht.

Publieksonderzoek
Je helpt de afdeling communicatie bij het uitvoeren van hun jaarlijkse publieksonderzoek.

Tijdens gezette tijden op het festival benader je publiek met een aantal vragen die ze per Ipad kunnen beantwoorden.  

Gewenste ervaring: Je durft op mensen af te stappen, bent gastvrij, representatief en communicatief vaardig.

Zaalwacht
Het controleren van de toegangskaarten, het uitdelen en innemen van de publiekstags, mensen naar hun plaats begeleiden, klaarzetten van benodigdheden voor Q&A’s en na afloop de zaal opruimen. In sommige gevallen helpen bij workshops en andere evenementen van het festival.

Let op: dit is een zeer gewilde functie, we kunnen niet iedereen hierop inzetten en ook wanneer je andere diensten draait mag je films komen kijken ;-).

Gewenste ervaring: Je bent representatief en communicatief, houdt van snel handelen en kan goed overzicht houden. Je kunt streng zijn als nodig en hebt een goede beheersing van de Engelse taal.

Informatiebalie medewerker
De infobalie is dé plek waar publiek en gasten komen met vragen over het festival, vertoningen, openbaar vervoer etc. Als vrijwilliger infobalie ben je het gezicht van het festival en sta je gasten en bezoekers van het festival te woord. Werkzaamheden zijn: informatie verstrekken aan bezoekers (met betrekking tot schema, locaties, films), verkoop merchandise, uitgifte programmakranten. Verder is de infobalie een ontmoetingsplek voor hosts (begeleiders verdiepingsgasten) en moderators.

Gewenste ervaring: In deze functie ben je het gezicht van het festival, je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je bent geïnteresseerd in de festivalgasten en -bezoekers en informeert je voorafgaand aan het festival over de films en het verdiepingsprogramma.

Invitees balie
Alle genodigden voor speciale events en premières kunnen bij de Invitees-balie hun kaartjes ophalen. Ook alle hosts die sprekers en regisseurs begeleiden zullen hier hun gereserveerde kaarten ophalen. Je wordt uitgebreid gebrieft door de locatiemanager.

Let op: er zitten rustige periodes in deze diensten waarin je goed kan studeren/lezen.

Gewenste ervaring: Je bent representatief, communicatief vaardig en servicegericht. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is noodzakelijk.

VR Cinema
Dit jaar heeft Movies that Matter weer een VR Cinema. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de intekenlijsten van de VR Cinema. Je beheert de VR brillen en legt het gebruik hiervan uit.

Gewenste ervaring: In deze functie ben je het gezicht van het festival, je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Enige technische kennis is een pre.

Carservice
De chauffeurs zorgen o.a. voor, tijdens en na het festival voor het vervoer van onze gasten, medewerkers, filmtransport en waar nodig klein transport.

De chauffeursdiensten zijn lastig te combineren met overige vrijwilligers diensten. Geef je je op als chauffeur, dan wordt je voornamelijk hiervoor ingezet. Je kunt na afloop van je diensten uiteraard ook gratis films bezoeken met je crew pas. De werktijden voor de chauffeurs wijken af van de reguliere festival werktijden. Er wordt begin maart een apart rooster gemaakt door de transportcoördinator.

Gewenste ervaring: Je hebt een rijbewijs met minimaal drie jaar rijervaring. Je bent flexibel inzetbaar, representatief en servicegericht, kan goed vroeg opstaan en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een goede beheersing van de Engelse taal is een pré. Je bent bij voorkeur woonachtig in Den Haag en omstreken. In bezit van eigen auto is een pre maar niet noodzakelijk.

Garderobe
Tijdens de speciale evenementen in Theater aan het Spui is er een bewaakte garderobe. Je taak is om jassen aan te nemen en eventuele vragen beantwoorden.

Vereisten: Representatief, communicatief vaardig en servicegericht.