Vrijwilligersfuncties


Er zijn verschillende functies te vervullen. We werken deels met vaste teams voor de carservice en assistent locatiemanagers. Voor andere taken zetten we mensen in op verschillende functies om het werk dynamisch te houden.

De duur van een dienst ligt meestal rond de zes uur. Geef altijd twee voorkeuren op, dan doen we ons best daar rekening mee te houden.

Art departement
Deze positie is met name van toepassing voor en na het festival. Je helpt met het versieren en aankleden van de festivallocaties Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Gewenste ervaring: je bent creatief en houdt van aanpakken.

Assistent Locatiemanager
Als assistent locatiemanager ondersteun je de locatiemanager. Hij of zij is verantwoordelijk voor een locatie en is daarvoor tevens het aanspreekpunt. Als assistent help je met het op tijd instarten van de films en events en met het aansturen van de vrijwilligers. Daarnaast ben je vraagbaak voor gasten, publiek, ons eigen team en de medewerkers van de locatie waar je staat ingedeeld. Ben je geïnteresseerd in deze functie, neem dan na het online aanmelden zo snel mogelijk per mail contact op via: vrijwilligers@moviesthatmatter.nl

Gewenste ervaring: je bent communicatief vaardig, gastvrij en stressbestendig. Daarnaast kun je snel schakelen en je kunt oplossingsgericht denken. Voor deze functie moet je het hele festival inzetbaar zijn, per locatie zijn we op zoek naar twee assistent locatiemanagers.  Voorafgaand zullen we nog een kennismakingsgesprek inplannen.
LET OP: Wegens voldoende aanmeldingen is deze functie niet meer beschikbaar.

Assistent vrijwilligers coördinatie
Je bent een groot deel van de festivaldagen –en avonden beschikbaar om de vrijwilligers te ontvangen en te informeren over hun taken. Ben je geïnteresseerd in deze functie, neem dan na het online aanmelden zo snel mogelijk per mail contact op via: vrijwilligers@moviesthatmatter.nl

Gewenste ervaring: je bent communicatief vaardig, gastvrij, geduldig en kunt gestructureerd werken.
LET OP: Wegens voldoende aanmeldingen is deze functie niet meer beschikbaar.

Bouwers en sjouwers
We zoeken bouwers en sjouwers voor de op – en afbouw van het festival. Houd je van aanpakken, dan is dit voor jou de juiste taak. Balies opbouwen, exposities opzetten, lampen ophangen, ruimtes inrichten etc.

Carservice
De chauffeurs zorgen o.a. voor, tijdens en na het festival voor het vervoer van onze gasten, medewerkers, filmtransport en waar nodig klein transport.

De chauffeursdiensten zijn lastig te combineren met overige vrijwilligers-diensten. Geef je je op als chauffeur, dan wordt je voornamelijk voor deze functie ingezet. Je kunt na afloop van je diensten uiteraard ook gratis films bezoeken met je Crew Pass. De werktijden voor de chauffeurs wijken af van de reguliere festival werktijden. Er wordt begin maart een apart rooster gemaakt door de transportcoördinator.

Gewenste ervaring: je hebt een rijbewijs en minimaal drie jaar rijervaring. Je bent flexibel inzetbaar, representatief en service- gericht. Je vindt het geen probleem om vroeg op te staan en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Een goede beheersing van de Engelse taal is een pré. Bij voorkeur woonachtig in Den Haag en omstreken. In bezit van eigen auto is een pré maar niet noodzakelijk. 

Crew catering en toezicht medewerkersruimte
In samenwerking met de horeca manager zorg je voor de lunch en het schoon- en bijhouden van de  medewerkersruimte (zorgen dat er voldoende koffie/thee, snacks en lunch klaar staat). Sta je tussen 17.00  - 21.00 ingedeeld dan help je de avondcateraars met het diner. Hier moet je de dinerlijst bijhouden, drankjes verzorgen op de tafels en tussendoor opruimen en schoonmaken waar nodig. Zorg vooral voor een gezellige sfeer in de medewerkersruimte!

Gewenste ervaring: Je bent communicatief vaardig, servicegericht, georganiseerd en gastvrij.

Distributieteam
In deze positie moet je festivalkranten uitdelen op de stations in Den Haag voorafgaand aan het festival. 

Gewenste ervaring: flexibele instelling, spontaan, snel, goede conditie.

Educatievrijwilliger
Je bent op de weekdagen van het festival onderdeel van het educatieteam. Van 07.30 – 15.00 help je met verschillende taken. Zo ontvang je scholen en docenten, je enthousiasmeert leerlingen om mee te doen met activiteiten en helpt mee waar extra handjes nodig zijn.

De schoolvoorstellingen vinden plaats:
- in Amsterdam op woensdag 20 en donderdag 21 maart in EYE tussen 7:30 en 16.00 uur.
- In Den Haag van maandag 25 t/m donderdag 28 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui, tussen 7:30 en 16.00 uur.

Gewenste ervaring: Je kunt goed enthousiasmeren,  houdt van aanpakken en je bent gastvrij. Enige ervaring of affiniteit met (middelbare) scholieren is een pré.

Garderobe
Tijdens de speciale evenementen in Theater aan het Spui is er een bewaakte garderobe. Je neemt jassen en tassen aan en beantwoordt eventuele vragen.

Vereisten: representatief, communicatief vaardig, servicegericht.

Hoofd crewcatering
Tijdens het festival ben je verantwoordelijk voor het cateren van de lunch en snacks voor alle crewleden en MtM-medewerkers. Je bent in de week voorafgaand aan het festival beschikbaar voor inkoop en inrichten van de horecaruimte. Je stuurt crewcateringmedewerkers aan en bent creatief met een klein budget. Tussentijds hou je de voorraad in de gaten en je zorgt alle dagen voor voldoende lunch en snacks. Je doet dit altijd samen met een of twee andere vrijwilligers.

Gewenste ervaring: je hebt enige horeca ervaring, liefst in een keuken. Je bent budgetverantwoordelijk en weet hoe inkoop werkt . Beschikbaar van 20 t/m 31 maart tussen 09.00 – 15.00 (of in overleg).

Host
Je begeleidt gespreksleiders (moderators) en gasten die een inleiding of nagesprek bij een film komen geven. Verder ontvang e gasten voorafgaand aan een vertoning, haal je vrijkaarten voor de gasten op bij de balie, bespreek je de nagesprekken bij de film voor met moderators en gasten en zorg je dat alle gasten op tijd in de zaal zijn.

We werken hiervoor graag met mensen die al enige ervaring hebben met het festival.

Gewenste ervarin: een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, meerdere talen is een pré, je bent representatief en niet verlegen, gastvrij en een goede planner.
LET OP: Wegens voldoende aanmeldingen is deze functie niet meer beschikbaar.

Invitees balie
Alle genodigden voor speciale events en premières kunnen bij de Invitees-balie hun kaartjes ophalen. Ook alle hosts die sprekers en regisseurs begeleiden zullen hier hun gereserveerde kaarten ophalen. Je wordt uitgebreid gebrieft door de locatiemanager

Let op: er zitten rustige periodes in deze diensten waarin je goed kan studeren/lezen o.i.d.

Gewenste ervaring:  je bent representatief, communicatief vaardig en servicegericht. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is noodzakelijk. 

Informatiebaliemedewerker
De infobalie is dé plek waar publiek en gasten komen met vragen over het festival, vertoningen, openbaar vervoer etc. Als vrijwilliger infobalie ben je het gezicht van het festival en sta je gasten en bezoekers van het festival te woord. Zo ga je over het informatie verstrekken aan bezoekers (met betrekking tot schema, locaties, films), verkoop van merchandise, uitgifte programmakranten en faciliteer je de ontmoetingsplek voor hosts (begeleiders verdiepingsgasten) en moderators. 

Gewenste ervaring: in deze functie ben je het gezicht van het festival, je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je bent geïnteresseerd in de festivalgasten en bezoekers en informeert je voorafgaand aan het festival over de films en het verdiepingsprogramma.

Kantoormedewerker
Je helpt bij de voorbereidingen in Amsterdam op het Amnesty hoofdkantoor.  Bijvoorbeeld bij het maken van festivalpassen, cadeautjes kopen voor gasten en inpakken en versturen van kranten. Ook kun je worden ingezet op de programma-afdeling of gastenservice.

Gewenste ervaring: Je houdt van kantoorwerk, bent servicegericht en proactief.

Publieksonderzoek
Je helpt de afdeling communicatie bij het uitvoeren van het jaarlijkse publieksonderzoek.

Tijdens gezette tijden op het festival benader je publiek met een aantal vragen die ze per Ipad kunnen beantwoorden.

Gewenste ervaring: Je durft op mensen af te stappen en bent gastvrij, representatief en communicatief vaardig.

Technische ondersteuning
Voor tijdens het festival zoeken we een à twee mensen die stand-by aanwezig zijn voor technische ondersteuning bij bijvoorbeeld het opzetten van een VR cinema, ombouwen tussen programma’s door en andere zaken. Bij de op –en afbouw zijn ook professionele technici aanwezig om te begeleiden.

Gewenste ervaring: je houdt van aanpakken en bent in goede lichamelijke conditie, kennis van techniek is voor deze functie erg handig. 

Vliegende keep
De vliegende keep is op gezette tijden aanwezig om ingezet te worden voor wat nodig is.

Vaste taken zijn het halen van de lunch, het tellen van de BNNVARA publieksprijs tickets en het helpen bijhouden van de medewerkersruimte. Je wordt mogelijk ook ingezet voor het halen van bloemen, het uitdelen van festivalkranten, kleine op en afbouw momenten, en andere taken die opdat moment nodig zijn. 

De drukte is zeer wisselend, zie het als een goed teken wanneer je niets te doen hebt, alles verloopt dan volgens plan. Wees wel op rustige periodes voorbereid en neem een boekje mee.

Gewenste ervaring: Je bent flexibel, geduldig, een goede conditie is handig en je bent servicegericht.

VR Cinema
Dit jaar hebben we weer een VR Cinema. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de intekenlijsten van de VR Cinema. Je beheert de VR brillen en legt het gebruik hiervan uit.

Gewenste ervaring: In deze functie ben je het gezicht van het festival, je bent representatief, communicatief vaardig, servicegericht en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Enige technische kennis is een pre.

Zaalwacht
Je houdt je bezig met het controleren van de toegangskaarten, het uitdelen en innemen van de publiekstags, mensen naar hun plaats begeleiden, klaarzetten van benodigdheden Q&A’s en na afloop de zaal opruimen. In sommige gevallen moet je helpen bij workshops en andere evenementen tijdens het festival.

Gewenste ervaring: Je bent representatief en communicatief, houdt van snel handelen en kan goed overzicht houden. Je kunt streng zijn als nodig en hebt een goede beheersing van de Engelse taal.
LET OP: Wegens voldoende aanmeldingen is deze functie niet meer beschikbaar.