Oktober

Ai Weiwei - Never Sorry

Alison Klayman

Movies that Matter is verheugd over een zeer succesvolle start van het nieuwe On Tour seizoen. De documentaire Ai Weiwei: Never Sorry, over de luis in de pels van de Chinese staat; kunstenaar en activist Ai Weiwei, trok in oktober volle zalen door heel Nederland! Lees meer over de film.

November

Big Boys Gone Bananas!*

Fredrik Gertten

In november was de documentaire Big Boys Gone Bananas!* in Movies that Matter On Tour te zien. Hedendaagse ‘David versus Goliath’-vertelling waarin één man het opneemt tegen een grote voedselproducent en daarvoor een hoge prijs betaalt. Lees meer over de film.

December

Give Up Tomorrow

Marty Syjuco, Michael Collins

Spannende thriller-docu -én winnaar VARA Publieksprijs op het Movies that Matter Festival 2012- over een moordmysterie in een Kafkaëske wereld vol corruptie, onrecht en sensatie beluste media. Lees meer over de film.

Januari

Habibi

Susan Youssef

Habibi plaatst een oud Arabisch volksverhaal over de verboden liefde tussen twee studenten in de moderne tijd. Aan de universiteit op de Westelijke Jordaanoever vallen de dromerige Qays en de mooie Layla voor elkaars charmes. Wanneer hun studievisa worden ingetrokken, keren ze terug naar hun conservatieve Palestijnse geboortedorp. Habibi is de eerste lange speelfilm sinds vijftien jaar die is opgenomen in de beruchte Gazastrook. Lees meer over de film.