Movies that Matter geeft vrijkaarten weg!

In februari presenteert Movies that Matter in het On Tour programma in samenwerking met filmtheaters in 15 Nederlandse steden de bijzondere speelfilm Belvedere.

Na afloop van de film vinden per theater wisselende verdiepingsprogramma's plaats, variërend van een inleiding tot een debat of Q&A.

 

Belvedere laat ons kennis maken met een aantal nabestaanden van de volkerenmoord in Screbrenica. Adnan, een jonge accordeonspeler uit het vluchtelingenkamp Belvedere is het sombere leven van zijn familie zat en meldt zich aan voor het televisieprogramma ‘Big Brother’.
Adnan’s moeder Ruvedja is één van de vele rouwende inwoners van Belvedere.
Vijftien jaar geleden verloor ze bij de etnische zuiveringen in Bosnië Herzegovina niet alleen haar echtgenoot en zoon, maar ook haar zwager, schoonzus en neefjes. Terwijl Ruvedja en de andere overlevenden hun laatste hoop vestigen op het terugvinden van de stoffelijke resten van hun familieleden, doet Adnan een gooi naar eeuwige roem in het Big Brotherhuis. Het contrast tussen deze twee werelden kan niet groter. Regisseur Ahmed Imamovic toont ze afwisselend in zwart-wit en kleur.

Belvedere is de Ocar- inzending voor Bosnië Herzegovina.

hoe kun je vrijkaarten winnen?

De regisseur van Belvedere, Ahmed Imamovic, maakte in 2005 ook al een veelvuldig bekroonde en controversiële  speelfilm.
Beantwoord onderstaande vraag:
Wat is de titel van deze film?

 

Stuur je antwoord naar info@moviesthatmatter.nl, o.v.v. actie Belvedere en de plaats waar je de film wilt zien en maak kans op 2 van de 20 vrijkaarten die verloot worden.

Kijk hier voor een overzicht van vertoningsdata en plaatsen zodat je kunt zien wanneer de film bij jou in de buurt draait.