On Tour voorjaar 2014

Miele

Valeria Golino

Irene is een mooie, eigenzinnige studente met een geheim bijbaantje. Werkend onder de naam Miele (honing) helpt ze terminaal zieken een waardig einde aan hun leven te maken. Als neptoerist vliegt ze naar Mexico om clandestien de middelen te kopen die ze hierbij nodig heeft. Op een dag ontmoet ze de oude man Grimaldi, die wel dood wil, maar niet ziek blijkt te zijn. Dit zet Irenes werk in een ander daglicht.

Lees hier een blog over Miele door Arnoud Arps.

Inequality for All

Jacob Cornbluth

Aan de hand van animaties, archiefbeelden en Dolly Parton’s Nine to Five wordt het ernstige probleem van de inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten luchtig en grappig in beeld gebracht. Volgens de gepassioneerde en innemende professor Robert Reich is deze situatie niet alleen een van de grootste bedreigingen voor de economie; ook de democratie loopt gevaar. Gelijkend aan An Inconvenient Truth van Al Gore, maar dan over de economie. Een onderhoudend document over de keerzijde van de Amerikaanse Droom.

Night of Silence

Reis Çelik

Een piepjonge, maar prachtige Turkse bruid wacht in de bruidskamer op haar kersverse echtgenoot. Hij had haar opa kunnen zijn. Vol angst ziet de tiener de ongewone huwelijksnacht tegemoet. Maar dan lijkt ook de bruidegom niet te hebben gekozen voor deze situatie. Om een bloedvete tussen twee families te beïndigen zijn de twee tot elkaar veroordeeld. Met het gloren van de ochtend is het de vraag of zij hebben kunnen waarmaken wat van hen verwacht werd. Poëtisch, subtiel geacteerd drama over de tradities rond een gearrangeerd huwelijk.

#ChicagoGirl - The Social Network Takes on a Dictator

Joe Piscatella

Vanuit een buitenwijk in Chicago onderhoudt de negentienjarige studente Ala’a Basatneh een enorm online netwerk van revolutionairen in Syrië. Ze post demonstraties als Facebook-events, stippelt via Google Maps ontsnappingsroutes uit en zet opnames van demonstranten online. Terwijl de opstand voortduurt, doet de vraag zich voor welk middel het meest effectief is om een dictator te verdrijven: sociale media of een AK-47?

Lees hier een blog over #chicagoGirl door Gerard van der Veer.