April

El Premio, prachtige speelfilm over de zeven jaar oude Ceci die met haar moeder een bouwvallig strandhuisje aan de Argentijnse kust bewoont.

Ceci wil gewoon kind zijn, maar dat is tijdens de militaire dictatuur met ouders in het verzet niet even makkelijk.

Onder de gastsprekers bij deze film waren professor Arij Ouweneel, historicus en werkzaam bij het Centrum Studie en Documentatie voor Latijns-Amerika van de Universiteit van Amsterdam en de Argentijnse schrijfster Alejandra Slutzky. Gemiddeld 36 bezoekers per vertoning.

Februari

Belvedere verhaalt over een nabestaanden van de volkerenmoord in Srebrenica die in het opvangkamp beland zijn en jaren later nog dagelijks met het verleden geconfronteerd worden.

Nagesprekken waren er met o.a. Laura Boerhout die antropologisch/historisch onderzoek deed in Bosnië. Gemiddeld 23 bezoekers per vertoning.

Maart

No Entry No Exit is een de observerende documentaire over zedendelinquent Karl die een celstraf van 15 jaar heeft uitgezeten en terugkeert naar zijn geboortedorp. Bang dat hij zal recidiveren komt de dorpsgemeenschap in opstand. Er vonden nagesprekken plaats met reclasseringsambtenaren en een behandelcoördinator van de Pompekliniek die regelmatig als getuigedeskundige betrokken is bij de

behandeling van TBS-zaken.

Gemiddeld 30 bezoekers per vertoning.

Mei/Juni

Justice for Sale, de derde en afsluitende deel uit de Congo-trilogie van Ilse en Femke van Velzen. Over een doortastende Congolese advocate die onderzoek doet naar een verkrachtingszaak waar de “dader” slachtoffer is geworden van falende rechtspraak. In opdracht van Cordaid Mensen in Nood, Stichting Vluchteling en IF Productions werd deze film d.m.v openluchtvoorstellingen vertoond in het hele land. Solar Cinema, een mobiele bioscoop op zonne-energie, verzorgde de voorstellingen: een groot succes.

Na afloop waren Ilse en Femke van Velzen, Roos Wilhelm van Cordaid, producer van de film Nynke Douma en hoogleraar Humanitaire Hulp en wederopbouw Thea Hillhorst aanwezig voor het nagesprek. In Amersfoort, Arnhem,  Alkmaar en Leiden vond de vertoning binnen plaats.

In totaal werden de 15 vertoningen door meer dan 950 mensen bezocht.