Nederlands Film Festival

Nederlands Film Festival

23 september 2013

Van 25 september t/m 4 oktober vindt het Nederlands Film Festival weer plaats in Utrecht. Met een knipoog naar een van de meest hardnekkige clichés over de Nederlandse film presenteert het NFF het hoofdthema Naakt. Van de bevrijdende seksgolf in de jaren zeventig tot de schoonheid en kwetsbaarheid van kunstzinnig naakt. Maar ook de blootgelegde ziel en opgeofferde privacy worden volop belicht. Het NFF gaat op zoek naar de grens tussen kwetsbaar en schaamteloos.

Een van de films die op het festival te zien zijn, is de documentaire Bahar over een Turkse familie die in diepe schok raakt als hun enige dochter Bahar (Lente) op gewelddadige wijze om het leven wordt gebracht voor de ogen van haar twee kinderen. De film Bahar beleefde afgelopen voorjaar zijn wereldpremière op het Movies that Matter Festival.

Andere Movies that Matter tips voor het NFF: Buitenkampers, Boekan Main, Boekan Main, Congo Business Case, Black Butterflies, Dead Body Welcome, Exit, Hoe duur was de suiker?, De sekspolitie en Die Welt.

Kijk hier voor meer informatie en vertoningsdata.