Landelijk filmprogramma van start

Landelijk filmprogramma van start

4 oktober 2010

Maandag 4 oktober gaat het vijfde seizoen van het landelijk film- en debatprogramma van Movies that Matter van start met de film Same Same But Different. Deze indrukwekkende speelfilm over ongelijke kansen ging in première op het Movies that Matter Festival 2010.

De jonge Duitser Ben gaat na zijn afstuderen op reis naar Cambodja. Daar ontmoet de backpacker (een rol van de Duitse acteur David Kross die eerder schitterde als de jonge verloofde van Kate Winslet in The Reader) de 21-jarige prostituee Sreykeo. De twee worden verliefd, maar hun liefde wordt wreed verstoord wanneer Sreykeo HIV-positief blijkt te zijn. Ben wil haar helpen, maar ondekt al snel hoe gecompliceerd dat is. Gebaseerd op het ware verhaal van Benjamin Prufer.

De film draait van 4 t/m 31 oktober in tien verschillende steden door het hele land. Na afloop van de film gaat het publiek in gesprek met gasten als mensenrechtenactivisten, filmmakers en politici. Kijk voor het hele programma op de website van Movies that Matter.