Humanity in Action Zomerprogramma

Humanity in Action Zomerprogramma

7 februari 2014

Wil jij deel uitmaken van een internationaal netwerk van ambitieuze en geëngageerde studenten en young professionals die zich inzetten voor diversiteit, maatschappelijk betrokken leiderschap en mensenrechten in
Nederland? Lijkt het je interessant om deze zomer met een internationale groep mensen te discussiëren en meer te leren over deze thema's? Wil je bovendien in aanmerking komen voor exclusieve stageplaatsen in Europa en de Verenigde Staten? Dan is het zomerprogramma van Humanity in Action iets voor jou!
 
Het zomerprogramma, van 31 mei t/m 30 juni 2014, bestaat uit lezingen, discussies, het bezoeken van organisaties, het doen van onderzoek en het geven van presentaties. Met WO II als vertrekpunt worden mensenrechten schendingen in het verleden en in het heden onderzocht. Daarbij komen diverse onderwerpen aan bod, variërend van de jodenvervolging en islamofobie tot aan geweld tegen homo¹s. Er wordt gekeken naar de belangrijkste minderheidsvraagstukken in Nederland, anno 2014. Het programma wordt eind juni in Istanbul afgesloten met een internationale conferentie. Deelname aan het programma is kosteloos.

HIA Nederland zal voor het zomerprogramma tien Nederlandse studenten selecteren, die de kans krijgen om kostenloos deel te nemen aan dit programma. Aanmelden kan t/m uiterlijk 23 februari 2014.

Kijk hier voor meer informatie.