Meld uw klas nu aan voor de Young Amnesty Film Days

Meld uw klas nu aan voor de Young Amnesty Film Days

18 oktober 2010

Tijdens het Movies that Matter Festival 2011 vindt in Den Haag en Amsterdam het educatieprogramma Young Amnesty Film Days plaats. Hét mensenrechtenfilmfestival voor scholen. Scholen kunnen zich vanaf nu aanmelden.


Het programma bestaat uit diverse vertoningen voor scholieren die plaatsvinden tussen 24 en 30 maart 2011 in Amsterdam en in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. 

 

Tijdens de Young Amnesty Film Days worden mensenrechtenfilms vertoond van bevlogen filmmakers: films die ogen openen, informeren en inspireren. De films en documentaires zijn geselecteerd voor zowel de boven- als onderbouw en voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Na afloop van de film vinden er gesprekken plaats met bijzondere gasten: de makers van de film of personen die direct bij het onderwerp betrokken zijn.

 

Om de voorstellingen klassikaal voor te bereiden of na te bespreken is uitgebreid lesmateriaal gratis beschikbaar. Het lesmateriaal bestaat uit een reader met achtergrondinformatie over de thematiek in de film, en een opdrachtenblad waarin zowel mensenrechten-educatieve vragen, als cultuur-educatieve opdrachten zijn opgenomen.

 

De Young Amnesty Film Days zijn een uitgelezen kans voor leerlingen om in aanraking te komen met de interessante films en debatten die Movies that Matter op het programma heeft staan.

 

Scholen kunnen vanaf heden op dit programma intekenen. Neem contact op met de afdeling Educatie van Movies that Matter: 020 7733624 of educatie@moviesthatmatter.nl.