Voormalig CIA-agent en politiek activist Ray McGovern op het festival

Voormalig CIA-agent en politiek activist Ray McGovern op het festival

20 maart 2014

De voormalige CIA-agent en politiek activist Ray McGovern (1939) is  een van de prominente gasten tijdens het Movies that Matter Festival dat vandaag in Den Haag van start gaat.

McGovern werkte 27 jaar voor de CIA, hij was voorzitter van de National Intelligence Estimates en bereidde de dagelijkse briefings over de nationale veiligheid voor van onder anderen president Reagan en George H.W Bush. Voor zijn werk  werd  McGovern geëerd met de Intelligence Commendation Medal. Deze medaille gaf hij in 2006 terug uit protest tegen de betrokkenheid van de CIA bij martelingen.

McGovern is zeer kritisch over de inzet van drones door de regering van president Obama en zal tijdens het Movies that Matter Festival deelneman aan debatten bij verschillende vertoningen van de film Dirty Wars, die wordt vertoond binnen het A Matter of ACT programma. Ook neemt hij op zaterdagmiddag  22 maart deel aan de War on Terror talkshow op het festival, over de uitwassen van de strijd tegen terrorisme. Ook Sir Nigel Rodley, voorzitter van de mensenrechtencommissie, neemt deel aan de discussie die wordt gemodereerd door Arabiste Petra Stienen. Lees hier het persbericht.