Reserveer nu voor Movies that Matter @ IDFA

Reserveer nu voor Movies that Matter @ IDFA

17 november 2010

Aanstaande zondag, 21 november, presenteert Movies that Matter in Tuschinski 1 twee spraakmakende documentaires, gevolgd door nagesprekken met internationale gasten. Er zijn nog kaarten. Reserveren kan via www.idfa.nl.

Het programma:

14.00 uur - 16.00 uur

Europese première van You Don't Like the Truth - 4 Days in Guantánamo
Een film van Luc Côté en Patricio Henriquez

Deze documentaire, samengesteld uit geheime video-opnamen, brengt de controversiële ondervraging van de zestienjarige Afghaanse Canadees Omar Khadr in de gevangenis van Guantánamo Bay in beeld.

Na afloop van de film gaat gespreksleider Eva Jinek met de filmmakers en hoofd politieke zaken van Amnesty International, Lars van Troost, in op vragen als waarom Guantánamo Bay nog niet gesloten is, Omar Khadr nog steeds vastzit en hoe de toekomst van de ex-gedetineerden eruitziet.

16.30 uur - 18.30 uur

Wereldpremière van Prosecutor
Een film van Barry Stevens
 
Als eerste hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof vervolgt Luis Moreno-Ocampo personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden zoals erkend in diverse internationale verdragen. Prosecutor brengt de geschiedenis van het omstreden Strafhof, de internationale kritiek, en de problemen van een strafpleiter zonder eigen politiemacht in beeld.


Luis Moreno-Ocampo gaat na afloop van de documentaire dieper in op de dilemma's en uitdagingen van het Internationaal Strafhof. Gesprekpartners zijn de filmmaker en Eva Jinek.