Movies that Matter @ Vredespaleis

Movies that Matter @ Vredespaleis

16 september 2014

Reminder: komende vrijdag unieke vertoning in het Vredespaleis in Den Haag!
In het kader van de 25e verjaardag van het VN-Kinderrechtenverdrag vertoont Movies that Matter in samenwerking met het Vredespaleis in Den Haag op 19 september de speelfilm La Jaula de Oro. Deze spannende Mexicaanse roadmovie opende dit voorjaar het Movies that Matter Festival in Den Haag. De film vertelt het verhaal van de gevaarlijke ‘tienertoer’ van Juan, Sara and Samuel. Nog maar 15 lentes oud reizen ze zonder papieren van Guatemala via Mexico naar het beloofde land, Amerika.  

De vertoning maakt deel uit van Just Peace, het driedaagse festival dat van 19 tot en met 21 september wordt georganiseerd in Den Haag, Internationale Stad van Vrede en Recht. De avond start om 20.00 uur, met voorafgaand aan de film een inleiding en na afloop een nagesprek. Moderator is Onno Warns. Gasten zijn Jantine Walst (project- en juridisch medewerker Kinderrechten & Migratie bij Defence for Children) en Carmen Monico (ontvluchtte El Salvador and vestigde zich als illegale immigrant in de Verenigde Staten. Ze is nu een expert op het gebied van kinderrechten en migratie).

De vertoning vindt plaats in de sfeervolle tuin van het Vredespaleis; bij slecht weer wordt de vertoning naar binnen verplaatst. De film is Engels ondertiteld. Meer informatie en reserveringen