Workshop Kim Longinotto

Workshop Kim Longinotto

16 februari 2011

Het Movies that Matter Festival presenteert op vrijdagmiddag 25 maart een workshop van de gerenommeerde Britse documentairemaakster Kim Longinotto voor studenten van filmacademies, (aspirant) filmmakers en andere geïnteresseerden.
Kim Longinotto heeft een niet te stoppen drang om onrechtvaardigheid aan de kaak te stellen. Haar documentaires tonen gewone vrouwen die zich op een buitengewone manier inzetten om rolpatronen te doorbreken. Het Movies that Matter Festival wijdt een retrospectief aan Longinotto's werk en vertoont haar laatste documentaire Pink Saris.
Tijdens de workshop komen verschillende aspecten van het werk van Kim Longinotto aan bod. Aan de hand van fragmenten uit haar films, bespreekt ze documentairetechnieken en vertelt ze over haar werkervaringen en -ontwikkelingen. Deelnemers krijgen uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. De workshop is Engels gesproken.
Vrijdagmiddag 25 maart, 15.00 - 16.30 uur Filmhuis Den Haag
Entree: € 8.50 (op vertoon studentenkaart € 7)
Wilt u deelnemen aan deze workshop? Vanaf donderdag 10 maart kunt u een toegangskaart kopen bij onze festivalkassa's: Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.