Talkshow Female & Fair, 'Vessel'  en 'I Am Nojoom'

Talkshow Female & Fair, 'Vessel' en 'I Am Nojoom'

24 maart 2015

Het Movies that Matter Festival staat vandaag in het teken van vrouwenrechten met om 18.30 de film Vessel in Theater aan het Spui 1 over Dokter Rebecca Gomperts. Zij vaart met haar abortusboot de wereld over en meert aan in havens van landen waar abortus illegaal is.

Na afloop van de vertoning vindt de uiteriking van de Els Borst Oeuvre Prijs plaats. Om 19.00 uur wordt in Theater aan het Spui 2 de speelfilm I Am Nojoom, Age 10 and Divorced vertoond. Wanneer ze nog maar acht jaar oud is, wordt Nojoom gedwongen te trouwen met een man van dertig. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek met Khadija Al-Salami, onder leding van Nicole le Fever.

Om 21.00 uur start de gratis toegankelijke talkshow Female & Fair op het VARA Podium in Theater aan het Spui over reproductieve- en vrouwenrechten. Naast de Congolese Sacharovprijs-winnaar Dr. Mukwege (The Man Who Mends Women) en de Egyptische gynacaeloge/activiste Nawal el Sadaawi (The Free Voice of Egypt) zijn dat Rebecca Gomperts (Vessel) en Gunilla Kleiverda van Women on Waves. Ze gaan met elkaar in discussie onder leiding van Elisabeth van der Steenhoven (directeur van het genderplatform WO=MEN. Met een optreden van zangeres Julie Scott en de uitreiking van de Movie Zone Jongeren award.