'Toto and his Sisters' winnaar MovieZone MtM Award 2015

'Toto and his Sisters' winnaar MovieZone MtM Award 2015

25 maart 2015

Toto and his Sisters van Alexander Nanauheeft de MovieZone MtM Award 2015 gewonnen. Dat maakte de MovieZone MtM Jury, de jongerenjury van EYE gisteravond bekend tijdens de talkshow Female & Fair. 

MovieZone Jury geeft jongeren de kans een filmfestival van binnenuit mee te maken en hun mening over film te laten horen. De jury bestond dit jaar uit vijf jongeren van 16 en 17 jaar: Fabian Luijckx, Saskia Slingerland, Melda Güvercin, Annick de Groot en Stijn Blaas.  De juryleden keken niet alleen tien films, maar ontmoetten ook filmmakers en andere filmprofessionals en reikten de MovieZone MtM Award 2015 uit. Naast de winnende film nomineerde de jury tevens We are the Giant van Greg Barker en The Storm Makers van Guillaume Suon.

De keuze van de MovieZone MtM jury viel uiteindelijk op Toto and his Sisters van Alexander Nanau. De film viel in de prijzen door de humor en positieve sfeer. Uit het juryrapport: “Deze film toont het buitengewone leven van een verwoeste familie in Roemenië. Het is een intiem portret van het dagelijks leven van de verwaarloosde Toto en zijn zussen. Hoewel ze in een zeer harde en complexe realiteit leven, wordt het verhaal verteld met een positieve vibe. Toto’s speelse en naïeve karakter brengt lichtheid in de film, waardoor je af en toe zelfs hardop moet lachen en een sprankje hoop krijgt.  De geschoten scènes zijn soms zo ongelooflijk dichtbij en persoonlijk opgenomen dat je bijna denkt dat het fictie is. Toto and his Sisters is een ontroerende, maar humorvolle film die iedereen zou moeten gaan zien.”

De winnaar van de MovieZone MtM Award 2015 maakt kans opgenomen te worden in een van de filmeducatieve programma’s van EYE, zoals MovieZone Educatie  van EYE.