Students that Matter minifestival

Students that Matter minifestival

13 oktober 2015

Voor de vierde maal organiseert Movies that Matter in samenwerking met FLOOR (het debatpodium van de Hogeschool van Amsterdam) en UAF het minifilmfestival Students that Matter.

Op 13 oktober zijn er vanaf 16.00 uur in FLOOR gratis toegankelijke vertoningen van de documentaires On the Bride's Side en Asielzoeka's.

On the Bride's Side volgt een Palestijnse dichter en een Italiaanse journalist die besluiten vijf Syrische en Palestijnse vluchtelingen over land naar Zweden te brengen. Ze verzinnen een list om de controleposten om de tuin te leiden en zetten een trouwerij in scène.

In Asielzoeka's maken we kennis met jongeren die als kind naar Nederland zijn gevlucht. Hun hele jeugd brachten ze door in asielzoekerscentra en nu hebben ze heimwee naar die tijd. Terwijl er in ons land een kille wind opstak over het vreemdelingenbeleid, was het AZC hun thuis.

Na de filmvertoningen gaan we onder leiding van Luuk Heezen (BNN) in gesprek met Karel Smouters (De Correspondent), Sergej Kreso (regisseur Asielzoeka’s), Peshmerge Morad (UAF student uit Syrië) en is er een optreden van Alberto Daneljan (rapper uit Asielzoeka’s).

Het programma start om 16.00 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Entree plus borrel zijn gratis. Ter plekke is eten verkrijgbaar. Geen student? Geen probleem. Iedereen is welkom!

Bekijk hier het volledige programma en meld je alvast aan.