Hoogtepunten 25 maart: interview met Andrej Nekrasov en debat met Carol Dysinger

Hoogtepunten 25 maart: interview met Andrej Nekrasov en debat met Carol Dysinger

25 maart 2011

Vrijdag 25 maart presenteert het Movies that Matter Festival een debat met o.a. filmmaker Carol Dysinger en Candace Rondeaux, analist bij de International Crisis Group, én een interview met de Russische documentairemaker Andrej Nekrasov.

Na de vertoning van Camp Victory, Afghanistan, vrijdag 25

maart om 19.00 uur, volgt een panel discussie over het effect van de trainingsmissies in Afghanistan. Met filmmaker Carol Dysinger, International Crisis Group analist Candace Rondeaux, journalist Antoinette de Jong en Willem van de Put. Moderator is Lars van Troost (Amnesty International). 

Na de vertoning van Russian Lessons vrijdag 25 maart om 21.15 uur volgt een interview met de Russische documentairemaker Andrej Nekrasov, winnaar van de Oxfam Novib/PEN-Award. Door voormalig correspondent en chef van NRC-magazine Laura Starink.
Russian Lessons is een persoonlijk onderzoek naar de oorlog tussen Rusland en Georgië in 2008 door de activistische filmmakers Andrej Nekrasov en Olga Konskaya. Zij filmden aan de frontlinies en vergelijken hun beelden met de officiële lezing van de Russische overheid, die klakkeloos werd overgenomen door de Westerse media.