Movies that Matter @ Goed TV

Movies that Matter @ Goed TV

23 maart 2011

Goed TV is een digitale televisiezender met ‘hart voor de wereld'. In de maanden maart en april vertoont ze twee documentaires die op eerdere festivaledities te zien waren.

An Independent Mind behandelt een van de belangrijkste en tegelijkertijd meest controversiële rechten van de mens: de vrijheid van meningsuiting.

De tweede door Goed TV vertoonde documentaire is Letters to the President, over de Iraanse president Ahmadinejad. Hij nodigde zijn volk uit om brieven aan hem te schrijven, als onderdeel van zijn persoonlijke wijze van besturen. Hoe bureaucratie en geldgebrek deze aanpak in de weg zitten, is te zien in deze soms hilarische documentaire.

Naast documentaires zendt Goed TV op 25 maart een reportage van de feestelijke openingsavond. Tevens vertoont de digitale zender een vijftal videoportretten van activisten die op het festival te gast zijn in het kader van het hoofdprogramma A Matter of ACT. Geportretteerd worden Suciwati Munir in Unjust, Alice Nkom in Cameroon: Coming Out of the Nkuta, Ayed Morrar in Budrus, Andrej Nekrasov in Russian Letters en Chris Mburu in A Small Act.

 

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.goedtv.nl