Hoogtepunten 26 maart: interview met regisseur Mohamed Al-Daradji en voetbaldebat

Hoogtepunten 26 maart: interview met regisseur Mohamed Al-Daradji en voetbaldebat

26 maart 2011

Het Movies that Matter Festival presenteert zaterdag 26 maart eeninterview met de Iraaks-Nederlandse regisseur Mohamed Al-Daradji en een debat over de schaamteloze handel in jonge voetbalspeler met o.a. filmmaker Pascale Lamche en VVD-Tweede Kamerlid Bart de Liefde.

Na de vertoning van Iraq: War, Love, God and Madness om 14.00 uur, interviewt actrice en Volkskrant-columniste Nazmiye Oral de Iraaks-Nederlandse regisseur Mohamed Al-Daradji. De idealistische filmmaker keerde terug naar zijn geboorteland Irak om er onder bizarre omstandigheden zijn droom gestalte te geven: het filmen van zijn speelfilm Ahlaam.

Na de vertoning van Black Diamond om 19.00 uur, volgt een debat Debat met onder anderen filmmaker Pascale Lamche, VVD-Tweede Kamerlid Bart de Liefde (woordvoerder Binnenlandse Zaken) en directeur Roberto Branco Martins van de toonaangevende belangenorganisatie Pro Agent die opkomt voor de belangen van gelicentieerde spelersmakelaars. De Ghanese Abdulai (Abu) Alhassan, die in Ghana de Tamale Utrecht Football Academy oprichtte, is ook aanwezig. Onder leiding van journalist Bahram Sadeghi.

Over de handel van jonge, Afrikaanse voetbalspelers.