Tipje van de festivalsluier

Tipje van de festivalsluier

10 februari 2016

Over iets meer dan een maand (18-26 maart) barst het Movies that Matter Festival los in Den Haag. Het filmprogramma staat vanaf eind februari online. We lichtten nu vast een tipje van de sluier. 

Dit jaar staan er meer speelfilms dan ooit op het festivalmenu. Zo is het prachtige In Your Arms over de ongeneeslijk zieke Niels te zien, wiens laatste wens een enkele reis naar Zwitserland is. Maria, een onzekere verpleegster, besluit hem te helpen. Samen ondernemen ze een roadtrip die hen van Denemarken via Hamburg naar Zwitserland brengt. The Chosen Ones vertelt het verhaal veertienjarige Sofia, die tot over haar oren verliefd is op Ulises. De liefde is wederzijds. Wat Sofia echter niet weet is dat Ulises’ familie geld verdient door meisjes te dwingen in de prostitutie te werken. 

Ook zijn er bijzondere films over het huidige Afghanistan, vanuit verschillende perspectieven belicht. Zo toont Frame by Frame ons een beeld van het land zoals we het niet eerder zagen: door de lenzen van vier dappere, Afghaanse fotojournalisten die trachten om letterlijk nieuwe kaders aan te brengen in een land waar fotografie jarenlang in de ban is gedaan. In Motley's Law maken we kennis met Kimberley Motley; zij is de enige buitenlander én de enige vrouw die in Afghanistan als advocaat mag werken.