Student's Choice competitie

Student's Choice competitie

18 maart 2016

Studenten hebben hun eigen studentencompetitie op het Movies that Matter Festival: Students' Choice.

Een achtkoppige studentenjury koos uit een voorselectie van acht speelfilms en documentaires drie volgens hen beste mensenrechtenfilms. 

De films die de studentenjury uitkozen zijn: 

3 1/2 Minutes 10 Bullets is een spannende docu-thriller over de Afro-Amerikaanse tiener Jordan Davis, die op 23 november 2012 na een discussie over zijn harde muziek wordt doodgeschoten. In een poging de waarheid te achterhalen, reconstrueren de filmmakers de toedracht in een collage van interviews, telefoongesprekken en home videos, die de grote verdeeldheid in Amerika aangaande wapenbezit en racisme blootlegt. Gratis vertoning op vrijdagavond 18 maart, 21:30 uur.

Nice People is een komische feel-good docu over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië. Gratis vertoning op zaterdag avond 19 maart, 20:00 uur.

The Chosen Ones speelfilm over de veertienjarige schoonheid Sofia, die tot over haar oren verliefd is op Ulises. De liefde is wederzijds. Wat Sofia echter niet weet is zijn familie geld verdient door meisjes te dwingen in de prostitutie te werken. Ontroerende, prachtige gemaakte speelfilm met sterk acteerwerk door amateur-acteurs. Gratis vertoning op zondagavond 20 maart, 19:15 uur.

Op woensdag 23 maart om 20.00 uur ontvangt de regisseur van de winnende film de Students's Choice Award en €1.500. Deze prijsuitreiking is onderdeel van de A Matter of Act award ceremony en wordt afgesloten met een bijzondere verassingsfilm.

Op woensdag 23 maart wordt om 22.00 uur de winnende Students' Choice film vertoond, gevolgd door een nagesprek met de regisseur.

De films en de uitreiking vinden plaats in Theater aan het Spui. 

De juryleden zijn: Elena Sirbu, Adriana Munteanu, Christopher Callanan, Sonja Agata Biscan, Aylin Karaarslan, Henry Strong, Jasmine Coombs en Olga Akhrarova.