Hoogtepunten 29 maart: wereldpremiere en debat klimaatverandering

Hoogtepunten 29 maart: wereldpremiere en debat klimaatverandering

29 maart 2011

Mis de volgende hoogtepunten op dinsdag 29 maart, de een na laatste dag, niet. Na de wereldpremière van When They Are All Free met een Q&A met de filmmaker vindt een talkshow plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Na de vertoning van There Once Was an Island volgt een debat over de snel stijgende zeespiegel en de internationale sociale gevolgen.


Om 19.45 uur is de publiekswereldpremière van When They Are All Free, over hoe Amnesty in de afgelopen vijftig jaar de wereld heeft veranderd, maar ook hoe de wereld Amnesty heeft veranderd. Om 21.30 uur is er een talkshow met een focus op de toekomst van mensenrechten. Costas Douzinas, Bianca Jagger, Lars van Troost en filmmaker James Rogan gaan met elkaar in gesprek. Journalist Frénk van der Linden leidt de discussie.

Na de vertoning van There Once Was an Island om 20.00 uur gaat Marcia Luyten in gesprek met Wilco Hazeleger, hoogleraar Klimaatdynamica in Wageningen en hoofd van de afdeling Mondiaal Klimaat van het KNMI, en Jeroen Warner, assistent-professor Rampenstudies aan de Universiteit Wageningen.