Shadi Sadr is bekroond met de Women of Courage Award 2010

Shadi Sadr is bekroond met de Women of Courage Award 2010

12 maart 2010

Shadi Sadr, een vermaarde Iraanse mensenrechtenadvocaat, vrouwenrechtenactiviste en lid van de Women Living Under Muslim Laws (WLUML) - International Solidarity Network Council, is bekroond met de International Women of Courage Award 2010. In het licht van de huidige kritieke situatie van mensenrechtenverdedigers in Iran sinds de twijfelachtige presidentiële verkiezingen in juni 2009, heeft Shadi Sadr de buitengewone stap genomen om haar award op te dragen aan Shiva Nazar Ahari.

Shiva Nazar Ahari is een toegewijde vrouwenrechtenactiviste, en oprichter van de uiterst invloedrijke en gerespecteerde studenten Committee of Human Rights Reporters (CHRR) in Iran. Op dit moment zit zij vast in de Evin gevangenis in Teheran. Door de award op te dragen aan Shiva Nazar Ahari, probeert Sadr aandacht te krijgen voor de toestand van alle gevangengenomen mensenrechtenactivisten in Iran. In de hoop dat ze niet worden vergeten. 

Shadi Sadr wordt geportretteerd in de documentaire Women in Shroud die wordt vertoond op het Movies that Matter Festival. Zij is tevens een van de prominente gasten uit het A Matter of ACT programma.