'Les Chevaliers Blancs' On Tour in Nijmegen en Utrecht

'Les Chevaliers Blancs' On Tour in Nijmegen en Utrecht

7 november 2016

In november touren wij met Les Chevaliers Blancs door het land. Vanavond is de film te zien in Lux Nijmegen en Louis Hartlooper Utrecht. Na afloop vindt er een nagesprek plaats.

Les Chevaliers Blancs is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van een Franse humanitaire organisatie die in 2007 haar status misbruikte om kinderen weg te plukken uit Tsjaad ten behoeve van Franse adoptieouders. Vincent Lindon speelt Jacques Arnault, hoofd van de ngo Move for Kids, die met zijn team driehonderd weeskinderen probeert weg te krijgen uit het door oorlog geteisterde Tsjaad. Wat kan daar nou op tegen zijn? Toch? Al snel worden de teamleden - en de kijker - geconfronteerd met een mijnenveld aan morele dilemma’s.

In Nijmegen is dr. Catrien Notermans te gast. Ze is medewerker van de Culturele Antropologie van de Radboud Universiteit en weet veel over de opvang van kinderen in Afrika.

Prof. Dr. René Hoksbergen zal in Utrecht in gesprek gaan met het publiek. Hij is al jaren actief in het adoptieveld en is sinds 1984 werkzaam als de wereldwijd bekende en eerst benoemde hoogleraar adoptie aan de Universiteit van Utrecht.

Kijk hier voor andere On Tour-films, speeltijden en theaters.
Deze film is ook online te zien via Filmthuis.