Diederik Samsom te gast op het Movies that Matter Festival

Diederik Samsom te gast op het Movies that Matter Festival

13 maart 2017

Politicus Diederik Samsom is op zaterdag 25 maart te gast op het Movies that Matter Festival in Den Haag. Na de vertoning van The Islands and the Whales gaat hij in gesprek over de gevolgen van klimaatverandering.

In september 2016 diende Diederik Samsom samen met politicus Jesse Klaver (GroenLinks) de Klimaatwet in. Deze wet legt juridisch tussentijdse doelen vast om te waarborgen dat Nederland bijdraagt aan het halen van de internationale afspraken die in december 2015 tijdens de klimaattop in Parijs zijn gemaakt. Na de verkiezingen wordt de wet verder in behandeling genomen.

Met Diederik Samsom spreken we over de noodzaak van deze wet en blikken we terug op zijn inzet in de kamer voor een duurzaam Nederland. Daarnaast spreken we over zijn periode als campagneleider bij Greenpeace en de film The Islands and the Whales.

Het festival biedt een uitgebreid verdiepingsprogramma. Filmmakers, politici, journalisten, activisten, kunstenaars, opiniemakers en deskundigen nemen deel aan tientallen Q&A’s. Dagelijks zijn er op het VARA Podium in de foyer van Theater aan het Spui gratis toegankelijke talkshows met interessante gasten, gevarieerde onderwerpen en muziek.