WIN VRIJKAARTEN VOOR DE PREMIÈRE VAN BRAM FISCHER!

WIN VRIJKAARTEN VOOR DE PREMIÈRE VAN BRAM FISCHER!

16 maart 2017
 
Bram Fischer, de nieuwe film van Jean van de Velde (Wit licht, Hoe duur was de suiker), gaat op zondag 26 maart in première op het festival. De film gaat over de advocaat van onder andere Nelson Mandela. Op 11 juli 1963 deed de politie een inval op de Liliesleaf-boerderij in Rivonia, ten noorden van Johannesburg in Zuid-Afrika. Er werden tien activisten opgepakt die zouden terechtstaan in het Rivonia-proces. Advocaat Bram Fischer was regelmatig aanwezig op de boerderij, maar ten tijde van de inval toevallig niet. Daardoor kon hij de activisten, onder wie Nelson Mandela, verdedigen in de rechtszaal. Na de vertoning is er een nagesprek met Jean van de Velde en Peter Paul Muller.

Wil jij naar de première van Bram Fischer? Stuur dan een mailtje naar k.jorritsma@moviesthatmatter.nl en wie weet win jij twee vrijkaarten voor de film!

De film is op deze avond om 19.30 uur te zien in Filmhuis Alkmaar, De Lieve Vrouw - Theater Film Café in Amersfoort, Filmtheater Kriterion in Amsterdam, Natlab door Plaza Futura in Eindhoven, Filmtheater Hilversum, LUX Nijmegen, Cinema Middelburg, Springhaver Utrecht en om 20.00 uur in Filmtheater Voorschoten.
https://www.youtube.com/watch?v=uRNEaoX-SKQ&feature=youtu.be