Vrijheidslezing in het Nutshuis

Vrijheidslezing in het Nutshuis

24 maart 2017

Op dinsdag 28 maart is op het Movies that Matter Festival om 21.30 uur de film Disturbing the Peace te zien in het Nutshuis. Voorafgaand houden Jamel Qassas en Assaf Yacobovitz om 20.00 uur De Vrijheidslezings. Kaartjes voor deze lezing (10,-) en combinatie tickets voor de lezing en de film (16,-) zijn te koop bij het Nutshuis.

Sinds 2005 strijden Israëli’s en Palestijnen zij-aan-zij én geweldloos voor vrede, verenigd als de Combatants for Peace. Ondersteund met veel archiefmateriaal vertellen filmmakers Stephen Apkon en Andrew Young in Disturbing the Peace het verhaal van deze strijdbare groep.

Deze lezing wordt gehouden door de Palestijnse Jamel Qassas en de Israëlische Assaf Yacobovitz die beide actief zijn binnen de beweging. Deze organisatie werd opgericht in 2006 door (voormalige) Israëlische soldaten en Palestijns strijders, die besloten de wapens neer te leggen en door middel van geweldloos protest zich gezamenlijk uit te spreken tegen de bezetting. Combatants for Peace werkt samen aan een vreedzame oplossing voor beide bevolkingsgroepen. Lees meer.