Laatste festivaldag!

Laatste festivaldag!

1 april 2017

Voor de last minute beslissers: vandaag is het de laatste dag van het Movies that Matter Festival en er zijn nog veel mooie films te zien: zo kun je om 14.15 uur naar de speelfilmThe Teacher, over een lerares in communistisch Tsjechoslowakije anno 1983 met goede contacten bij de Communistische Partij, die er een geheel eigen beoordelingssysteem op na houdt.

Om 19.00 uur is Machines te zien. Deze poëtische docu toont op wonderschone wijze de erbarmelijke omstandigheden in de kledingfabrieken in India. Tussen de stampende machines werken volwassenen en kinderen lange dagen voor een zeer laag loon. Na afloop is er een nagesprek met onderzoeker en journalist Pauline Overeem; zij spreekt over de textiel- en kledingindustrie in Azië.

Om 20.00 uur kun je naar de slotfilm Newton, voor deze zwart-komische film won regisseur Amit Masurkar de CICAE-award won op het afgelopen filmfestival van Berlijn.

De docu Gaza Surf Club is te zien om Om 21.30 uur. Deze film gaat over surfer dudes in de Gazastrook die dromen van het trotseren van hoge golven, maar in 's werelds grootste openluchtgevangenis is dit niet makkelijk. Tot slot wordt om 21.45 uur nog de film Ik alleen in de klas vertoond, over het alledaags racisme die de kinderen van regisseur Karin Junger en hun vrienden voor de kiezen krijgen.

Vanavond sluiten we vanaf 22.00 uur het festival feestelijk af in Theater aan het Spui met de moves that matter party en een zinderend optreden van de band Zitakula.