MtM @ De Nacht van de Vluchteling

MtM @ De Nacht van de Vluchteling

17 juni 2017

Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen in het holst van de nacht duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop. Movies that Matter presenteert tijdens deze nacht drie korte films. Ook wordt er werk vertoond van documentairemaker Caroline Keman. In de Gashouder op het terrein van de sfeervolle Westergasfabriek word je op zitzakken een intense gezamenlijke filmervaring rijker in een intieme setting. De bioscoop is voor deelnemers van de Nacht van de Vluchteling, maar is ook geopend voor het publiek. De films draaien in een continue ‘loop’. Te zien zijn:

Greetings from Aleppo (16 min.)
Hoe is het dagelijks leven in Aleppo? De Syrische fotograaf Issa Touma bleef tijdens de oorlog Aleppo in en uit reizen om in beeld te brengen hoe je de stad overleeft.

Home (20 min.)
Thuis is het comfortabel en veilig, dus waarom weggaan? Confronterende korte film waarin de rollen van een blanke middenklasse familie en die van vluchtelingen worden omgedraaid.
 
Mare Nostrum (13 min.)
Een rusteloze Syrische vader neemt, op zoek naar een uitweg uit zijn groeiende wanhoop, een afschuwelijk besluit aan de oever van de Middellandse Zee.
 
Droomvergunning - Caroline Keman
De negenjarige Fayaz is samen met zijn moeder zes jaar geleden gevlucht uit Afghanistan. Na vele omzwervingen komt hij in azc Almere terecht. Is er nog altijd geen uitsluitsel. 
Droomvergunning is een korte documentaire van Caroline Keman, een gepassioneerd verhalenverteller met beeld als instrument.

De entree is gratis. De vertoning start op zaterdag 17 juni om 16.00 uur en eindigt op zondag 18 juni om 14:00 uur (de vertoning is doorlopend, behalve tussen 01:00 en 06:00 uur ‘s nachts).