MtM Virtual Cinema op ACT Festival

MtM Virtual Cinema op ACT Festival

18 september 2017

ACT. is een nieuw evenement vol met pioniers, experts en groentjes die nú bezig zijn met het klimaat van morgen. Goed en leuk dus. En nog leuker: het festival is gratis toegankelijk! Het vindt plaats bij Thuishaven, Amsterdam op zondag 24 september. Met onze vier korte Virtual Reality films maak je van heel dichtbij mee wat de gevolgen zijn van klimaatverandering.

In Out of the Blue duik je onder in de Mexicaanse wateren, die Jacques Cousteau ooit ‘the Aquarium of the World’ noemde. Het rif is verwoest door jarenlange overbevissing, maar om het gebied te redden neemt de lokale vissersgemeenschap een groots besluit...

When all Land is Lost, do we eat Coal?
  reis je naar het kleine district Korba, in centraal India, waar een kwart van alle Indiase mijnbouw plaatsvindt. Door de industrie is de lucht en het water vergiftigd en zijn de mensenlevens verstoord. Je volgt een lokale activist en een stamvrouw in hun gevecht voor rechtvaardigheid.

In 'wake up-call' Melting Ice  gaat klimaat-celebrity Al Gore, bekend van An Inconvenient Truth en An Inconvenient Sequel, naar Groenland om te laten zien hoe het ijs er in rap tempo smelt als gevolg van de klimaatverandering, met alle desastreuze gevolgen van dien.

Submerged neemt je mee naar India, waar in juli 2016 honderden dorpen werden verwoest door een gigantische overstroming. Als kijker sta je midden in het overstroomde gebied en krijg je een beeld van het leven na een natuurramp.  Meer info.