A RIVER BELOW in Leiden, Amersfoort en Maastricht

A RIVER BELOW in Leiden, Amersfoort en Maastricht

11 december 2017

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land. Deze maand staat de documentaire A River Below op het programma.

Diep in de amazonerivier leeft de zeldzame roze dolfijn. De soort is een makkelijke prooi voor lokale vissers en is daarom bijna uitgestorven. Een Braziliaanse televisiester en een bioloog strijden beiden op geheel eigen wijze voor het behoud van het dier, tot een schandaal de verhoudingen op scherp zet en prangende ethische kwesties blootlegt. We vertonen deze film in samenwerking met ASN Bank.

In Leiden is de film vanavond om 19.00 te zien in het Kijkhuis met Engelse ondertiteling. Voor het nagesprek is Dirk-Jan Verdonk aanwezig. Verdonk is  Hoofd Programma's van World Animal Protection Nederland en voorzitter van de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties Nederland. Eerder werkte hij voor de stichting Varkens in Nood en in 2015 publiceerde hij Dierenrechten.

De Lieve Vrouw in Amersfoort zal de film om 19.15 vertonen. Om 19.30 kun je in Lumière, Maastricht de film aanschouwen met Engelse ondertiteling.