Duivelse dilemma's: VERLOREN DOCHTER in De Balie

Duivelse dilemma's: VERLOREN DOCHTER in De Balie

4 december 2017

'Duivelse Dilemma’s' is een reeks korte fictiefilms waarin spraakmakende filmmakers hun hoofdpersonen voor een onmogelijke keuze stellen. In de films worden actuele maatschappelijke thema’s vertaald in persoonlijke dilemma’s. Bij de ontwikkeling van de films wordt meegedacht door Nederlandse denkers. Hoe blijf je een goed mens onder extreme omstandigheden?

Verloren Dochter gaat tijdens deze reeks in première op maandagavond 4 december om 20.00. Tom en Anneke gaan binnenkort hun zilveren bruiloft vieren. Ze leiden al lang een bitter leven samen, waaruit de sleetse alledaagsheid hen geen uitweg meer biedt. Onuitgesproken is het verdriet om hun verloren dochter. Maar dat wordt anders als een jonge vluchtelinge, die is uitgeprocedeerd, Tom haar kind, een peuter nog, toevertrouwd. Tot verbijstering van zijn vrouw neemt hij het meisje mee naar huis: ze wil er niets van weten. Toch breekt de komst van het kind het versteende huwelijk open, dat liefdeloos is en vastzit sinds het overlijden van hun enige dochter. Met de komst van het kind ligt een nieuwe toekomst voor hen open, waar die voor de moeder van het meisje eindigt.

Aanwezig zijn socioloog Jan Willem Duyvendak ("Thuis. Het Drama van een Sentimentele Samenleving") en rechtsfilosoof Nanda Oudejans.