A RIVER BELOW van start in Utrecht en Nijmegen

A RIVER BELOW van start in Utrecht en Nijmegen

4 december 2017

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land. Deze maand staat de documentaire A River Below op het programma.

Diep in de amazonerivier leeft de zeldzame roze dolfijn. De soort is een makkelijke prooi voor lokale vissers en is daarom bijna uitgestorven. Een Braziliaanse televisiester en een bioloog strijden beiden op geheel eigen wijze voor het behoud van het dier, tot een schandaal de verhoudingen op scherp zet en prangende ethische kwesties blootlegt. We vertonen deze film in samenwerking met ASN Bank.

Vanavond is de kick-off om 19.00 in Louis Hartlooper Complex, Utrecht. Merijn Tinga is te gast: een beeldend kunstenaar en bioloog die met zijn project Plastic Soup Surfer acties onderneemt om aandacht te vragen voor de problemen die veroorzaakt worden door plastic zwerfvuil in de oceaan.

Ook zal op deze dag de film te zien zijn om 19.30 in LUX Nijmegen. Voor het nagesprek is milieufilosoof Martin Drenthen aanwezig. Hij is als universitair hoofddocent filosofie verbonden aan het Institute for Science in Society van de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich met name op ethische vragen rond natuurbeheer en natuurbescherming.