MtMF18 Preview: UNE SAISON EN FRANCE

MtMF18 Preview: UNE SAISON EN FRANCE

1 maart 2018

Voor degenen die niet kunnen wachten tot het Movies that Matter Festival (23-31 maart) organiseren wij alvast twee preview vertoningen van de MtMF18-film Une Saison en France in maart:

  • Donderdag 1 maart, 20.00 uur bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Toegang gratis, maar graag reserveren. Met een introductie door Dirk van der Straaten, artistiek directeur Movies that Matter, en een nagesprek. De film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.
  • Zaterdag 10 maart, 13.00 uur bij Humanity House in Den Haag.


Une Saison en France is een ontroerende speelfilm over de alleenstaande vader Abbas vluchtte samen met zijn kinderen uit Afrika en doet nu zijn uiterste best een nieuw bestaan op te bouwen in Frankrijk. Hij wordt verliefd op een Franse vrouw en heeft een baantje bij een groentehandelaar, maar langzaamaan wordt pijnlijk duidelijk dat Abbas en zijn kinderen nergens welkom zijn.

Een hartverscheurend verhaal van de uit Tsjaad afkomstige regisseur Mahamat-Selah Haroun, die vorig jaar op het Movies that Matter Festival de Gouden Vlinder voor Beste Documentaire in de A Matter of ACT-competitie won met zijn documentaire Hissein Habré - A Chadian Tragedy.