Combineer Truth Detectives met de masterclass van ICMP director Kathryne Bomberger

Combineer Truth Detectives met de masterclass van ICMP director Kathryne Bomberger

29 maart 2018


Vandaag kan je de film Truth Detectives combineren met een masterclass van Kathryne Bomberger, Director-General van de International Commission on Missing Persons (ICMP)! 

De film start om 13.30 uur in de Grote Zaal van Theater aan het Spui en zal laten zien hoe instituties zoals het Strafhof meer en meer vertrouwen op digitaal materiaal van gewone burgers in zaken tegen daders van oorlogsmisdrijven en andere mensenrechtenschendingen.

Na het einde van de film rond 15.15 uur start ietsje later om 16.00 uur een masterclass met Kathryne Bomberger van de ICMP. De ICMP houdt zich bezig met vermiste personen als gevolg van gewapende conflicten, schendingen van mensenrechten en natuurrampen. ICMP helpt overheden, families en juridische instanties met het opsporen en identificeren van vermiste personen wereldwijd. In het gesprek zal Bomberger ingaan op de rechten van overlevenden, de samenwerking met overheden, de ondersteuning van maatschappelijke organisaties en de ontwikkeling van opsporingstechnologieën.

De masterclass is gratis bij te wonen in de foyer, kaarten voor de film Truth Detectives vind je hier!