Vandaag ook voorstellingen in het Nutshuis: Het Schoonmakersparlement en No Country for the Poor

Vandaag ook voorstellingen in het Nutshuis: Het Schoonmakersparlement en No Country for the Poor

29 maart 2018


De films zijn tot nu toe alleen in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui te zien geweest, maar vandaag kan je ook naar het Nutshuis om een mensenrechtenfilm te bekijken!

Om 17.00 uur zal de documentaire Het Schoonmakersparlement te zien zijn. Deze film gaat over alle schoonmakers in Nederland die er ‘schoongenoeg’ van hebben om onderbetaald en ongezien te zijn. Daarom richtten zij in 2010 een speciaal parlement op met vertegenwoordigers uit hun midden, die hun belangen behartigen. Na de film is regisseur Leon Verdonschot aanwezig om vragen te beantwoorden. Tickets voor deze voorstelling vind je hier!

Daarna zal om 20.00 uur de documentaire No Country for the Poor op het programma staan. Deze film benadrukt dat het in Hongarije verboden is om dakloos te zijn. Ondertussen heerst er grote armoede en worden veel mensen uit huis gezet. Zij worden van de ene op de andere dag bestempeld als crimineel en hun kinderen worden afgenomen. Hongarije is een democratisch land, maar wat is een democratie waard wanneer niet alle onderdanen gelijk worden behandeld? Na de film zal regisseur Laszlo Bihari spreken over de politieke situatie in Hongarije. Tickets voor deze film zijn hier te koop!