ASK THE SEXPERT bij De Groene Filmclub

ASK THE SEXPERT bij De Groene Filmclub

10 juli 2018

De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema, met een inleiding door een redacteur van De Groene Amsterdammer. 

Voor abonnees (of proef-abbonnees) is van 10-31 juli de documentarie Ask the Sexpert te zien, een humoristisch portret van de 93 jaar oude dokter Mahinder Watsa: dé man achter de superpopulaire column ‘Ask the Sexpert’ in de Indiase krant Mumbai Mirror. Watsa bespreekt daarin openhartig seksualiteit en de do’s en don’ts van het in India zeer beperkt besproken en door taboes omgeven thema seks.

Ondanks de economische vooruitgang, en de daaruit voortvloeiende culturele veranderingen, is er in het hedendaagse India nog steeds weinig ruimte voor openheid over seksualiteit. Op veel scholen wordt geen seksuele voorlichting gegeven. De vooruitstrevende dokter Mahinder Watsa houdt zich al decennialang met het onderwerp bezig: als gynaecoloog verbaasde hij zich al over het grote gebrek aan kennis over seksuele gezondheid bij zijn cliënten. Daarom zet hij zijn kennis en ervaring in om het discours over seks naar een hoger, gezonder niveau te tillen.