ANOTE'S ARK in het Vredespaleis

ANOTE'S ARK in het Vredespaleis

5 september 2018

Tijdens het Just Peace weekend vertonen we in samenwerking met het Humanity House en het Rode Kruis in het Vredespaleis op 22 september de documentaire Anote's Ark in de prachtige paleistuin die het thema Vrede & Recht op verrassende wijze belicht.

In Oceanië, op een van de meest afgelegen plekken ter wereld, ligt de eilandenstaat Kiribati. Het leven van mensen en dieren wordt er ernstig bedreigd door de rap stijgende zeespiegel als gevolg van de klimaatverandering. Voor president Tong begint een race tegen de klok om de bevolking in veiligheid te brengen. 

De avond wordt ingeleid door Maarten van Aalst (directeur van het Internationale Rode Kruis Klimaatcentrum) en Jeroen Vervliet (Directeur-Bibliothecaris van de Carnegie-Stichting). Zij werpen hun licht op de humanitaire risico’s van klimaatverandering en de rol die internationaal recht -en daarmee het Vredespaleis- hierin zal gaan spelen.

Het programma start om 20.00 uur. Inloop in het Visitors Centre is vanaf 19.15 uur. De filmvertoning vindt in de tuin plaats, neem vooral een warme trui of een dekentje mee. Zitplaatsen worden aangeboden op de stenen trappen in de tuin, er is slechts een beperkt aantal stoelen/krukjes beschikbaar. Bij regen wordt de vertoning naar binnen verplaatst. Het meenemen van drank is niet toegestaan. Koffie, thee, fris en wijn wordt verkocht op de locatie.

Tickets zijn €10 per persoon. Studenten betalen €8.50. Voertaal is Engels.
Toegang tot het terrein is alleen mogelijk op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (voor niet EU-inwoners: paspoort).