Music that Matters in de Melkweg

Music that Matters in de Melkweg

18 september 2018


Melkweg en Movies that Matter bundelen de krachten en brengen op 30 september een bijzondere zondagmiddag onder de naam ‘Music that Matters’, rond de huidige populaire muziekcultuur in Iran met twee steengoede films over de kracht van muziek.

We vertonen de speelfilm No One Knows About Persian Cats en de documentaire Raving Iran. De eerste film vertelt het verhaal van Negar en Ashkan, twee rockmuzikanten die in de cel belanden voor het spelen van rockmuziek. Wanneer ze plannen om Iran te ontvluchten, raken ze verzeild in een bloedstollend avontuur. Raving Iran documenteert deep-house DJ duo Blade & Beard. Deze twee Iraanse jongens verspreiden hun muziek via het ondergrondse circuit, maar snakken naar culturele vrijheid.  

Na afloop van No One Knows About Persian Cats gaan filmmakers en bekende figueren uit de Iraanse filmscene Beri Shalmashi en Fahrad Vilkiji in gesprek over de film en over ontwikkelingen van het afgelopen decennium op het gebied van de Iraanse muziekindustrie. In reactie op de beperking in vrijheid van expressie zijn muziekscenes voor pop, rock, hiphop en elektronische muziek in Iran noodgedwongen underground gegaan. Wat zijn hiervan de gevolgen voor bands en artiesten? Lees meer en koop je tickets.