Touch tafel van Holland Doc op het festival

Touch tafel van Holland Doc op het festival

19 maart 2010

Het documentaireplatform Holland Doc staat op het Movies that Matter Festival met een van de nieuwste snufjes op multimediaal gebied: een multi user touch tafel waaraan meerdere mensen tegelijkertijd fragmenten van documentaires kunnen bekijken. De touch tafel biedt ook de mogelijkheid de filmpjes door te sturen naar familie, vrienden of de buren.

Op de tafel zijn fragmenten en trailers te zien van documentaires uit de ‘on demand' collectie van de website van Holland Doc. Speciaal voor het Movies that Matter Festival zijn uit deze collectie, die uit ruim 800 documentaires bestaat, films geselecteerd over mensenrechten en een aantal andere topfilms over internationale onderwerpen. Nieuwsgierigen die de hele documentaire willen zien, kunnen hun e-mail adres opgeven. Zij ontvangen dan later op de dag in hun mailbox een link waarmee ze de complete versie van de gekozen documentaire op hun gemak thuis kunnen bekijken.  

Daarnaast bevat de touch tafel City One Minutes, filmpjes van één minuut uit verschillende steden uit de hele wereld, en Mensjesrechten, video´s van een paar minuten over kinderrechten in Nederland. Ook zijn trailers te bekijken van documentaires die op het Movies that Matter festival draaien.

De touch tafel staat in de foyer van Theater aan het Spui.