#Boos-Documentaire Tim Hofman: 'Terug naar je eige land'

#Boos-Documentaire Tim Hofman: 'Terug naar je eige land'

1 november 2018

Tim Hofman komt met de #BOOS-documentaire ‘Terug Naar Je Eige Land’. Hierin volgt hij vijf van de ongeveer vierhonderd kinderen van vluchtelingen die in Nederland in aanmerking komen voor een kinderpardon. De kinderen zijn hier geboren of wonen hier langer dan vijf jaar, maar van de overheid moeten ze terug naar hun ‘eigen land’. De documentaire verschijnt op 1 november op het Youtube-kanaal van #BOOS. 

In de documentaire laat Tim zien wat het met de kinderen doet en gaat hij langs bij politici om ze te vragen waarom ze hier niet kunnen blijven. ‘Terug Naar Je Eige Land’ is vanaf 1 november om  16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van #BOOS en wordt op 8 november om 22.25 uur uitgezonden bij BNNVARA op NPO 3. Op eige-land.nl zijn kaarten te koop voor de première in Eye Amsterdam en is de trailer van de documentaire te zien.

Tim: “Deze kinderen wonen hier al jaren, in veel gevallen hun hele leven. Ze spreken de taal, hebben hier hun vriendjes en voelen zich Nederlands. Soms hebben de ouders fouten gemaakt, soms heeft de overheid gefaald. Je kunt daar alles van vinden, maar die kinderen kunnen we dat niet aanrekenen: zij mogen niet de dupe zijn.”