The Trial: Sacharov special en een maand bij De Groene

The Trial: Sacharov special en een maand bij De Groene

1 maart 2019

De documentaire The Trial - The State of Russia vs Oleg Sentsov wordt op dinsdag 26 maart in samenwerking met het Europees Parlement vertoond bij onze Sacharov special op #MtMF19. De documentaire is in maart tevens een maand lang te zien bij De Groene Filmclub.

De Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov wordt door de Russische staat beschuldigd van terrorisme en werd in 2015 veroordeeld tot twintig jaar celstraf in Siberië. De film volgt het sterk gepolitiseerde proces, dat door Amnesty International een ‘cynisch showproces’ werd genoemd.

De Sacharov special: Op dinsdag 26 maart organiseren we in de grote zaal van Theater aan het Spui om 20.00 uur een speciale avond in samenwerking met het Europees Parlement met de vertoning van The Trial: the State of Russia vs. Oleg Sentsov. Na afloop is er een uitgebreid nagesprek met Natalia Kaplan (nicht van Oleg Sentsov), regisseur Askold Kurov en filmmaker Jos Stelling. De vertoning is gratis toegankelijk, inclusief 1 consumptie. Aanmelden kan via aanmelding@moviesthatmatter.nl o.v.v. Sacharovprijs.

De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema, met een inleiding door een redacteur van De Groene. De film is gratis te zien voor abonnees. Heb je geen abbonement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor €15).